При висок холестерол се препоръчва старинно народно средство – смесват

...
При висок холестерол се препоръчва старинно народно средство – смесват
Коментари Харесай

Диета при висок холестерол

При висок холестерол се предлага старинно национално средство – смесват се две чаени чаши мед със 100 и петдесет мл сок от моркови, сока от три лимона и 100 и петдесет мл сок от хрян.

Разбърква се добре и се взима три пъти на ден по една чаена лъжичка един час преди ястие в продължение на два месеца. Сместа се съхранява в ледник.

Всяка заран битката с високия холестерол стартира с изпиването на примес от четири елементи морковен сок и една част сок от алено цвекло. Това е великолепно средство за изчистване на червата.

Никога не се смесват белтъчини с въглехидрати и не се употребява безусловно нищо пържено, понижава се захарта, както и сладките тестени произведения.

Високите равнища на холестерол провокират атеросклероза, увреждане на артериите, инфаркт, болки в гърдите, сърдечно-съдови болести, инсулт.

 Диета при висок холестерол

Симптомите на високи равнища на холестерол не могат да бъдат видяни „ на око ”. Те се демонстрират, в случай че човек има признаци на атеросклероза. Те включват болежка в гърдите, болежка в краката при извършения, жълти петна към очите.

Причините постоянно са в неправилното хранене. Наситените мазнини оказват въздействие върху равнищата на холестерол. Продуктите с високо наличие на холестерол са твърдите кашкавали, сланината, тестените произведения, сметаната, аленото месо, колбасите и други артикули.

Слабоподвижният метод на живот и непотребните килограми са причина за високо равнище на холестерол. Пушенето може да окаже въздействие върху повишаване на равнищата на холестерол, както и алкохолът.

Наблегнете на потреблението на портокали, защото те са богати на пектин, който оказва помощ за изхвърлянето на холестерина, преди той да успее да замърси артериите.

Но за тази цел портокалите би трябвало да се употребяват цели, а не изстискани. Заменете елементарното брашно с овесено – купете овесни ядки и ги смелете в кафемелачка.

Наблегнете на боба и лещата. Разтворимите нишки на тези артикули са потребни за сърцето и заменят животинската лой, която се съдържа в артикули, богати на наситени мазнини.

Консумирайте сардини, те са богати на Омега 3-мастни киселини, които могат доста да понижат равнището на замърсяването на артериите.

Фъстъците, не пържените или печените със сол, блокират всмукването на холестерол от червата. Фъстъците са богати на мононенаситени мастни киселини.

Натуралният шоколад, който съдържа над седемдесет % какао, понижава холестерола и кръвното налягане и защищава от формиране на тромбове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР