При тежки метеорологични условия започна ремонтът на пропадналия мост край

...
При тежки метеорологични условия започна ремонтът на пропадналия мост край
Коментари Харесай

Фирмите в Червен бряг изнемогват заради липсата на мост

При тежки метеорологични условия стартира ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг. Срокът е 60 дни.

Кметът инж. Данаил Вълов уточни на този стадий минусовите температури не са проблем за работата, само че тя може да бъде затруднена при повишение на равнището на Искър. Трябва да се укрепят две колони, при което ще се отбива реката.
Държавата отпусна над 1,3 млн. лв. поради бедствената обстановка в Община Червен бряг Започна ремонтът на пропадналия мост сред с. Горник и Червен бряг, който откъсна хората от шест обитаеми места
За момента мостът е само пешеходен, като колите би трябвало да заобикалят 90 км. Даже и след възобновяване на оборудването по него ще минават единствено леки коли. „ Дори и да се пусне мостът след този ремонт, не мисля, че ще може да се реши казусът на бизнеса”, разяснява пред камерата на bTV Йорданка Арабаджийска от компания, която има бази от двете страни на моста.
Снимка: bTV
Стотици служащи се постанова или да заобикалят, или са в неплатен отпуск. Общо 7000 са пострадали от неналичието на директен достъп.

„ Знаем, че казусът не е минаването на няколко тежкотоварни камиона”, означи инж. Вълов. По думите му казусът е пристигнал след началото на ремонта на различен мост – при Чомаковци. Тогава нерегламентирано почнали да минават тирове и през Червен бряг, което развалило моста.

Президентът Румен Радев през вчерашния ден е коментирал с военния министър опция да се сложи понтонен мост в района, който да улесни придвижването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР