При спазми в стомаха е добре да преминете на по-леки

...
При спазми в стомаха е добре да преминете на по-леки
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни при спазми в стомаха

При конвулсии в стомаха е добре да преминете на по-леки и щадящи стомаха храни. Такива са да вземем за пример киселото мляко, сухари, солети, супи и някои плодове и зеленчуци.

Задължително е да изключите потреблението на храни, съдържащи глутен, в случай че имате конвулсии в корема. Глутенът се съдържа в пшеницата, царевицата и доста други храни. Той провокира болки в корема при хора, които имат нетърпимост към глутен. Също по този начин в случай че пшеницата е ГМО, това може да провокира остри коремни болки.

Трябва да избягвате и храни като броколи, карфиол и фасул. Те провокират отичане на корема, болки и конвулсии. Също по този начин от тях се образуват газове и предизвикват стомашен дискомфорт.

Пикантните храни също би трябвало да изключите от менюто си, в случай че имате болки в корема. Пикантните храни нервират хранопровода и провокират киселини. Много лютите и пикантни ястия постоянно водят и до болки и конвулсии в стомаха.

При болки в корема не консумирайте сладки храни и питиета. Захарта в множеството сладкиши и сокове е от ГМО захарно цвекло. Това доста постоянно води до проблеми със стомаха.

Когато не Ви е добре на стомаха и имате конвулсии, е добре да избягвате студените храни. Те също въздействат зле на стомаха. Сладоледът е студено и сладко прелъщение, което би трябвало да забравите при конвулсии в стомаха. Захарта и студената храна сигурно ще обострят положението на корема Ви. Още повече внимавайте, в случай че имате нетърпимост към лактозата.

Цитрусовите плодове и соковете от тях нервират лигавицата на стомаха, изключително когато тя е сензитивна. Затова при болки и конвулсии в стомаха не посягайте към цитрусите, тъй като те съдържат високо количество киселини.

Когато страдате от стомашни конвулсии, се ограничете и не хапвайте пържени храни. Те са доста тежки и мазни и сигурно ще Ви основат по-голям дискомфорт в стомаха. Пържените храни се преработват по-бавно и по-трудно от стомаха и постоянно провокират тежест, болки в стомаха, гадене и даже повръщане.

При по-чувствителен корем и стомашни конвулсии не прекалявайте и със суровият чесън и лук. Това може да докара до болки в корема и дискомфорт в хранопровода.

Избягвайте също по този начин и суровото зеле, защото то се преработва по-трудно от стомаха. Зелето образува газове и се появява тежест в стомаха. По-добре е да консумирате бланширано или сварено зеле.

При стомашни конвулсии е добре да ограничите и други храни като да вземем за пример разнообразни типове ядки (особено печена царевица), бонбони, торти, чипсове, снаксове, газирани питиета и всевъзможни сокове с консерванти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР