При сервиране на апетитните пълнени патладжани поръсете с наситнен кориандър

...
При сервиране на апетитните пълнени патладжани поръсете с наситнен кориандър
Коментари Харесай

Ароматни патладжани с гъби Портобело

При сервиране на апетитните пълнени патладжани поръсете с наситнен кориандър или магданоз и резенчета домати. Може да сервирате с ориз или самун.

Необходими Продукти

● патладжан - 2 бр. огромен
● червен пипер - 1 бр.
● лук - 1 бр.
● домати - 2 бр.
● гъби - 200 г Портобело*
● чесън - 3 скилидки
● селъри - 1 филиз
● мащерка - 2 с.л. по желание
● зехтин - 3 с.л.
● кашкавал - 120 г мек, царела или други

Начин на подготвяне

Въпреки че е богат на хранителни субстанции и с ниско наличие на калории, патладжанът ще всмуква доста лой, в случай че не внимавате.

Обичайно е да видите предписания, които предлагат осоляване на патладжана преди готвене. Това е, с цел да се понижи горчивината и да се втвърди плътта, тъй че да не всмуква толкоз доста лой. Когато пържите, използвайте минимално количество масло.

Патладжаните се почистват, нарязват се на половинки и се издълбават от вътрешната страна с лъжица или нож, с цел да замязят на лодка. Патладжанът незабавно ще потъмнее посредством окисляване. Ако не ви харесва цвета, можете да изстискате лимон върху него, с цел да предотвратите потъмняването му.

Нанесете масло върху вътрешната част с четка. Рецептата предлага изпечените половинки да се пекат във фурна на 230 °C за 10-15 минути. Всъщност лишава повече време и бих предложил опцията за микровълнова фурна, която работи също толкоз добре или може би даже по-добре. Необходими са 3-6 минути на висока мощ в микровълновата, с цел да станат лодките от патладжан меки.

*Ако не харесвате Портобело, можете да ги замените с други гъби като бели манатарки или гъби Шийтаке. Използвайте това, което можете да намерите, което наподобява добре или каквото предпочитате.

Обелете лука и го нарежете на ситно, запържете за 2 минути дружно със стръкчето целина и с 2-3 с.л. вода. След като лукът стане транспарантен, прибавете издълбаната наситнена междинна част на патладжана и я прибавете. Запържете още 7 минути. Добавете нарязаните ситно гъби, домати, люта чушка, сол, черен пипер и фалшификация по желание.

От време на време разбърквайте гъбите и патладжана, до момента в който стартират да покафеняват - към 10 минути. Когато всичко се задуши и свари, прибавете наситнения чесън и магданоз.

Добавете нарязания мек кашкавал или моцарела на кубчета и разбъркайте. Ако ви остане от плънката, напълнете гъби портобело с нея.

Поставете сместа в патладжаненените лодки, прибавете супена лъжица майонеза. Печете във фурната на 200 °C за 10 минути или сложете в микровълновата на висока степен за 5-6 минути.

При сервиране на апетитните пълнени патладжани поръсете с наситнен кориандър или магданоз и резенчета домати. Може да сервирате с ориз или самун.

Насладете се на ароматни патладжани с гъби Портобело!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР