При процесуално-следствените действия са иззети 230 килограма готова продукция и

...
При процесуално-следствените действия са иззети 230 килограма готова продукция и
Коментари Харесай

Работилница за преработка на контрабанден тютюн е разкрита в Пловдив

При процесуално-следствените дейности са конфискувани 230 кг подготвена продукция и близо половин звук необработена тютюнева листна маса; арестувани са петима причинители
Специализирана полицейска интервенция за секване на противозаконното предпазване и разпространяване на артикули без български бандерол бе извършена през вчерашния ден от чиновници на Шесто районно управление (на МВР) в Пловдив. В икономически двор в Източна промишлена зона са арестувани петима души до момента в който товарят в лек автомобил чували с наситнен тютюн. Установена е самоличността на причинителите – четирима престъпно проявени и осъждани мъже и техен малолетен асистент. При последвалите процесуални и следствени дейности е изяснено, че контрабандната стока в автомобила е 140 кг. Още 90 кг от нея, разпределени в еднокилограмови разфасовки, са открити в разнообразни пространства в парцела. Допълнително при претърсването са открити и 16 бали с тютюневи листа с общо количество 480 кг, както и електрическа машина за рязането им. Конфискувани са и други материални доказателства за реализираната противозаконна активност от групата.

С полицейска заповед причинителите са арестувани за период до 24 часа. Образувано е бързо произвеждане по член 234 от Наказателен кодекс, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР