При поредната вечер на протести в Скопие срещу френското предложение

...
При поредната вечер на протести в Скопие срещу френското предложение
Коментари Харесай

47 ранени полицаи на протеста в Скопие

При следващата вечер на митинги в Скопие против френското предложение за започване на договаряния на РСМ за участие в Европейския съюз бяха ранени 47 служители на реда, а 11 души бяха арестувани.

Шествието стартира пред постройката на държавното управление, мина през моста на река Вардар, а по-късно около постройката на Министерството на въшните работи, където имаше апели за оставка на външния министър Буяр Османи.
Протестът е подсилен от най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ и бе проведен на фона на визитата на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. " Тази опция е прекомерно значима, с цел да бъде изпусната. Никога до момента не сме били толкоз близо. Македонци, имате историческата опция да кажете " да ". " Да " на старта на договаряния, " да " на Европейски Съюз, " да " поради нашите деца ", съобщи Мишел.
Парламентът на РСМ би трябвало да се произнесе по френското предложение до края на седмицата.
От опозиционната " Левица " се разграничиха от " провокаторите с качулки " на митинга, потвърждавайки, че те са били " разчетени " в точния момент и протестиращите са се дистанцирали от тях " със хигиеничен кордон ". " Не влязохме в клопката на вашата загадка полиция. 50 провокатори с качулки, които застанаха пред знамето на " Левица ". Не се хващаме на тези евтини трикове, с цел да имате след това съображение да арестувате цялото управление на партията, както ви учат петимата сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, пристигнали преди два дни в Македония ", написа на фейсбук страницата си в послание към министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски ръководителят на партията Димитър Апасиев.
Специалният представител на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин дойде на публично посещаване в Република Северна Македония, оповестиха от секретариата по европейски въпроси в Скопие, представени от Българска телеграфна агенция. Той се срещна с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич. В центъра на диалозите бяха френското предложение, процесът на евроинтеграция на страната и обстановката в района.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР