При изслушването на служебния министър на финансите стана ясно, че

...
При изслушването на служебния министър на финансите стана ясно, че
Коментари Харесай

Асен Василев : Инфлацията може да се пребори с вдигане на доходите на хората

При чуването на служебния министър на финансите стана ясно, че настоящият бюджет ще бъде изпълнен по-добре от плануваното. Ние оставихме хазната с 8,5 милиарда лв. фискален запас, дългът понижа с 2 милиарда лв.. Когато банките ви споделят да не излизате на пазара, няма по какъв начин да го извършите. Това съобщи съпредседателят на " " (ПП) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Тези 16 милиарда лв., за които се приказва, са от някакъв план, който няма да бъде импортиран в Народното събрание. Има 4 милиарда лв. изчезнали доходи, 2 милиарда лв. за нарастване на заплатите в администрацията и за 3 милиарда лв. за финансовата стратегия. С всички обществени разноски, махаме това, което служебният кабинет е поставил и прибавяме 4 милиарда лв. повече доходи. Сметките за електрическа енергия тази зима ще са същите като предходната. Има инфлация и методът да се борим с нея е като вдигнем приходите на хората, а не като орежем обществените ограничения “, изясни Василев, опровергавайки мрачните стопански прогнози за идната година.

„ Ще работим интензивно във всички комисии. Ние бяхме дали поръчка за антикорупционната комисия, само че бе несъмнено тя да се оглави от партия, която не е била в ръководството “, сподели още той.

„ Нашата позиция за хартиените бюлетини е ясна – ние сме срещу. Всички си спомняме опашките, чувалите, грешките в протоколите. Те връщат един доста остарял развой, който даваше опция за доста фалшификации. Това е тематика от предишния парламент. С Българска социалистическа партия нямаме единодушие по тази тематика “, призна.

„ Видяхме господин Вежди Рашидов като една фасадна фигура. Той е неопитен да е ръководител на Народно събрание. Изборът му е абсурден и погрешен. Начинът на водене от позиция на силата се появи още, когато поискахме отмора. Г-н Минчев водеше много по-колегиално. Три дни преди първото съвещание на Народно събрание ние обявихме, че ще издигнем господин Минчев. След това видяхме, че няма поддръжка и го оттеглихме. Стигна се до един развой, при който разговорът се усъвършенства. Ако беше траял изборът на ръководител още няколко часа, можеше да се избере добър ръководител, а не фасаден “, счита Василев.

„ Ние сме градивна съпротива и приказваме с всички политически сили. Това е методът – в Народното събрание да се случва дебатът, а не другаде и след това в зала да има сценки “, акцентира съпредседателят на Политическа партия.

„ Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Много рано да приказваме за втори и трети мандат. След втория мандат ние още веднъж ще предизвикваме обществени диалози по цели, както го направихме и предходния път “, обясни.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР