Президентът Владимир Путин заяви в четвъртък, че Русия е ваксинирала

...
Президентът Владимир Путин заяви в четвъртък, че Русия е ваксинирала
Коментари Харесай

Путин: Ваксинирани са 2 млн. руснаци с по две дози, 2 милиона – с една

Президентът Владимир Путин съобщи в четвъртък, че Русия е ваксинирала над два милиона души със своята двудозова ваксина, до момента в който други два милиона са получили първата си доза.
, което я приближи до утвърждението, което би било геополитическа победа за Москва, до момента в който се бори за увеличение на световното си въздействие.
Но числата, които Путин уточни в диалог с доброволци, демонстрират, че Русия би трябвало да извърви дълъг път, с цел да убеди своето 146-милионно население да бъде васксинирано против, близо три месеца след началото на акцията си за всеобща имунизация, комвентира Агенция Франс Прес.
" Над два милиона души са получили два съставния елемент на имунизацията към днешна дата ", съобщи съветският президент. Други " два милиона и от горната страна " получиха първата доза ”, добави той.
Общите данни демонстрират, че единствено към 1,3% от популацията на Русия е имунизирано против ковид.
Тази седмица самостоятелният социологически център Левада разгласява изследване, което демонстрира, че скептицизмът към имунизацията против ковид се усилва в Русия, като 62 % от интервюираните споделят, че не възнамеряват да бъдат имунизирани със „ Спутник V ”.
През декември Левада заяви, че 38 % от интервюираните са декларирали, че възнамеряват да получат имунизацията.
 Учени създават спрей ваксина против ковид Учени създават спрей ваксина против ковид
Няколко научни екипа в разнообразни точки на света работят по основаването на ваксина против ковид под формата на спрей. Повечето вакс...
Путин за следващ път съобщи, че Русия е създала най-хубавите ваксини в света против ковид, като сподели, че те са по-добри от тези на Pfizer и AstraZeneca.
Руският водач обаче не е имунизиран против ковид.
В допълнение към „ Спутник V ” съветските домашни ваксини включват EpiVacCorona - която към този момент е в приложимост - и CoviVac, който Русия възнамерява да показа този месец.
Миналия месец здравното списание The Lancet разгласява данни, които откриват, че „ Спутник V ” е 91,6% ефикасна.
Русия съобщи, че първичните клинични изпитвания демонстрират, че EpiVacCorona е 100% ефикасна, до момента в който CoviVac би трябвало да приключи окончателните клинични изпитвания този месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР