Президентът Владимир Путин каза във вторник, че Русия ще бъде

...
Президентът Владимир Путин каза във вторник, че Русия ще бъде
Коментари Харесай

Путин посочи коя е "червената линия" в Украйна, която Русия ще защитава

Президентът Владимир Путин сподели във вторник, че Русия ще бъде принудена да работи, в случай че нейните " червени линии " във връзка с Украйна бъдат прекрачени от НАТО. Според него ще преглежда разполагането на избрани нападателни ракетни качества на украинска земя като сигнал да работи, заяви " Ройтерс ".

Говорейки на капиталов конгрес в Москва, Путин сподели, че се надява здравият разсъдък да надделее от всички страни, само че че желае НАТО да е наясно с опасенията на Русия за по отношение на личната й сигурност, произлизащи от обстановката в Украйна.

Запитан кои са " алените линии " за Русия във връзка Украйн, президентът подсети, че за съветско " навлизане " на съветски войски се говорело при започване на годината, когато се организираше огромното обучение " Запад-21 ", само че такова не се случи.

" Въпросът не е в това да вкарваш или да не вкарваш войски, да воюваш или не, а в това да се изградят връзки за посправедливо, стабилно развиване и ценене ползите за сигурността на всички участници в интернационалните връзки. Ако откровено се стремим към това, никой няма да изпитва никакви закани ".

" Попитахте за Украйна, къде са алените линии "? Те са на първо място в основаването на закани за нас, които могат да произличат от тази територия ".

" Ако на територията на Украйна се появят някакви ударни системи, времето за техния полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а при положение на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете ", сподели Путин. " Какво да вършим при подобен сюжет? След това ще би трябвало да създадем нещо сходно във връзка с тези, които ни заплашват по този метод. И можем да създадем това в този момент ".

Путин добави, че Русия преди малко е тествала сполучливо нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде на въоръжение при започване на новата година. Той сподели, че тя е летяла със скорост девет пъти по-висока от тази на звука и за 5 минути стига до " тези, които взимат решенията ".

Русия отхвърли догатките, че е подготвена да предприеме офанзива против Украйна като всяване на боязън и съобщи, че придвижванията на войските й са чисто отбранителни по темперамент. " Руската федерация също изпитва известни опасения от обстоятелството, че наоколо до нейните граници се организират огромни учения, в това число и непланирани, какъвто беше казусът напълно неотдавна в Черно море, когато стратегически бомбардировачи... летяха на 20 км от нашата граница... Има оръжия с точно ориентиране, може да има и нуклеарни оръжия ", сподели Путин.

Руските войски не организират безразсъдно придвиване и непланирани учения покрай границата с Украйна, сподели в изявление за " Российская газета " и секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, смтан за едни от най-влиятелните хора от най-тесния кръг към президента. " Реториката на западната преса и американските високопоставени лица, че Русия крояла нападателни проекти, няма никакви учредения ", сподели Патрушев, запитан за данни за допустимо съветска " инвазия " в Украйна.

Той означи, че Русия в никакъв случай не е била враждебна към Украйна, където живее " народ, общ по кръв, език и история ".

Въпреки че Москва е уведомила Вашингтон, че не възнамерява нападателни дейности против Украйна, Съединени американски щати не престават да ескалират обстановката, продължи секретарят на Съвета за сигурност. Разпространявайки дезинформация, американците и техните съдружници основават условия за създаване на военна формация и усилване на разследващата активност, сподели той.

 Путин уточни коя е
© Reuters

Северноатлантическият алианс реалокира военно съоръжение до съветските граници, сподели външният министър Сергей Лавров на конференция с бразилския си сътрудник Карлос Алберто Франко Франса.
" По-близо до нашите граници се разполагат обилни елементи и военна техника на страните от НАТО, в това число американски и английски. В самата Украйна, на линията на прикосновение в Донбас, се натрупват от ден на ден сили и средства, подкрепяни от все по-голям брой западни инструктори ", сподели той, представен от РИА " Новости ".

Според него западните страни предизвикат антируски дейности и Киев, който съгласно дипломата може да " проникне във военни случки ". " Всичко това основава директна опасност за сигурността на Русия. Президентът Путин приказва за това на 18 ноември в разширения колегиум на нашето министерство. И той акцентира, че нямаме потребност от спорове. " Но в случай че Западът " не успее да удържи Украйна, а в противен случай, я предизвика да работи ", тогава Москва ще би трябвало да предприеме нужните ограничения, с цел да подсигурява сигурността на страната, акцентира министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР