Президентът Румен Радев заяви пред репортери, че строителството на държавни

...
Президентът Румен Радев заяви пред репортери, че строителството на държавни
Коментари Харесай

Радеви вълнения:Бензиностанции тревожат президента

Президентът Румен Радев съобщи пред кореспонденти, че строителството на държавни бензиностанции у нас, в случай че се случва по този начин, както се вършат автомагистрали и язовири, не би трябвало да става факт.

"Вместо да строим 100 бензиностанции, по-добре да създадем център за технологии и нововъведения за нашите деца ", посъветва Радев, който посети в гр. Садово Института по растителни и генетични запаси "Константин Малков ".

Президентът разяснява и намаляването на Данък добавена стойност за заведения за хранене и туризъм на 9%. По думите му би трябвало да има повсеместен метод, който да е обективен и да не се работи на парче.

"Кризата с COVID-19 изведе на напред във времето въпросът за хранителната сигурност. Българите не би трябвало да разчитат на импорт за издръжка. Земята ни е плодородна, би трябвало да заложим на нашата просвета и на трапезата на всеки е редно да има български артикул ", съобщи Радев и добави, че би трябвало да има ясни и обективни критерии за дотациите. "Трябва да създадем по този начин, че да обновим нашата агро просвета ", добави той.

Относно отхлабването на ограниченията, президентът съобщи, че от дълго време е призовал за проект с ясни критерии за излизане от рецесията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР