Президентът Румен Радев връчи втория мандат за създаване на ново

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за създаване на ново
Коментари Харесай

Радев връчи втория мандат на ГЕРБ/СДС. Те го върнаха веднага

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за основаване на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание, откакто беше гласуван вотът на съмнение против кабинета „ Петков ". От ПГ на ГЕРБ-СДС при президента отидоха ръководителят на групата Десислава Атанасова и зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Атанасова върна мандата незабавно.

Президентът разгласи, че още в петък привиква съвещания с парламентарно показаните политически сили за връчването на третия мандат.

„ Парламентарната ни група няма да упражни даденото от Конституцията право за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление и няма да показва претендент за министър-председател, който да получи проучвателния мандат”, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Държавният глава почете решението им и добави: „ В парламентарната република точно парламентарно показаните политически празненство носят директна отговорност за лъчение на управническо болшинство и образуване на държавно управление “.

Радев изрази вяра оттук-нататък националните ползи да бъдат сложени над партийните сметки.

Още на следващия ден президентът ще стартира съвещания с парламентарно показаните партии. След края им ще реши при кого ще отиде третият и финален късмет да сформира държавно управление. Три партии дадоха поръчка, че ще създадат всичко допустимо, с цел да има кабинет в границите на този парламент. Това са Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

Първият мандат беше връчен на първите по бройка – „ Продължаваме Промяната”. Те обаче не съумяха да съберат нужния брой депутати, с цел да образуват държавно управление.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР