Президентът Румен Радев връчи националното знаме на олимпийската ни делегация

...
Президентът Румен Радев връчи националното знаме на олимпийската ни делегация
Коментари Харесай

Румен Радев връчи националното знаме на олимпийската делегация

Президентът Румен Радев връчи националното знаме на олимпийската ни делегация за Олимпийските игри в Токио на гала на " Дондуков " 2.

До момента 40 спортисти са покрили олимпийските нормативи, чакат се още от плуването и леката атлетика. Делегацията ни ще бъде от към 70 души, сподели ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Олимпийските игри са освен проява на високо спортно майсторство, само че и най-големият международен конгрес за мир и взаимност, те са пространство на духа, където посредством спорт се построяват мостове на другарство, съдействие, културен продан. Олимпийските игри са чудесна опция да визиите България по допустимо най-достойния метод, се обърна президентът Радев към спортистите.

България е страна с богати спортни обичаи и олимпийска популярност, на вас се пада достойнството да ги отстоявате, за което, не се колебая, ще вложите всичко от себе си, сподели президентът в приветствието си.

Румен Радев уточни, че през последните 18 месеца спортът, олимпийското придвижване и подготовката на спортистите бяха подложени на невиждани до момента провокации, в които спортистите са посочили какво значи състезателен дух и воля за победа. Той добави, че постигайки задачата с превъзмогването на неимоверни компликации, спортистите са се трансформирали в образец за подражателство за цялото ни общество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР