Варненският Фратрия ще има възможност да спечели първата си Купа

...
Варненският Фратрия ще има възможност да спечели първата си Купа
Коментари Харесай

Фратрия протяга ръце към първата си Купа

Варненският Фратрия ще има опция да завоюва първата си Купа в своята къса досегашна история.

Това ще се случи, в случай че отборът завоюва финала в шампионата за Купата на аматьорската лига, за който се класира след победа над Вихрен (Сандански) с 2:0 в Дряново.

В спор за трофея Фратрия ще срещне Академик (Свищов), който отстрани Несебър след осъществявания на дузпи.



На полуфинала воденият от Емануел Луканов Фратрия заложи на бързи контраатаки, като при една от тях Мартин Костадинов центрира и капитана Денис Васин с летящ плонж и с глава откри резултата в 28-ата минута.

След попадението Вихрен стартира по-често да нападна, само че рядко доближаваше до чисто голово състояние. Секунди преди почивката, още веднъж Костадинов подаде, само че Янчо Андреев стреля високо над вратата на Вихрен.

В началото на второто полувреме варненския отбор имаше две благоприятни условия да вкара, само че не съумя. Постепенно футболистите от Сандански придвижиха играта пред противниковата врата и сътвориха рискова блъсканица в 70-ата минута, която обаче не докара до нищо.

В 75-ата минута, влезлия като запаса Християн Димитров пропусна да изравни, а секунди по-късно имаше нов сериозен миг пред вратата на варненци.

Най-добрата опция за югозападния отбор беше в 85-ата минута, когато топката мина зад вратаря на Фратрия, само че той бързо се обърна и я хвана.



В даденото от съдията добавено време стражът на Вихрен спря с фаул противник и Ибрям Ибрям осъществя отсъдената дузпа за крайното 2:0.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР