Професионална гимназия Ген. Владимир Заимов в Сопот обявява старт на

...
Професионална гимназия Ген. Владимир Заимов в Сопот обявява старт на
Коментари Харесай

Започва дарителска кампания за момичето, блъснато от 18-годишна шофьорка в Сопот

Професионална гимназия " Ген. Владимир Заимов " в Сопот афишира старт на дарителска акция за събиране на средства, нужни за цялостното възобновяване на Никол, която пострада тежко при пътно-транспортен случай на 07.05.2024 година
Прочетете още
 припомня, че Никол и нейна съученичка бяха блъснати на паркинг в Сопот. Шофьорката е на 18 години и има стаж зад кормилото едвам няколко седмици. 

От полицията показаха, че 18-годишната шофьорка е карала сестра си на учебно заведение. Тя е спряла на паркинга пред спортната зала, само че при потегляне е изгубила надзор над автомобила и помела двете ученички. Пробите за алкохол и опиати са негативни. Тя бе арестувана в ареста за 24 часа.

От ПГ " Ген. Вл. Заимов " осведомят, че денонощните грижи, които се оказват на тежко потърпевшото момиче в здравно заведение в Пловдив, дават заричане за пълноценно възобновяване.

За да се проведат нужните незабавни интервенции, са нужни финансови средства в изключително огромен размер, непостижими за фамилията.

Кутията за дарения е сложена в счетоводството на учебното заведение.

" Обръщаме се към всички вас - възпитаници, родители, учители с апел да помогнем на Никол. Сега можем - всички дружно! ",  приканиха от ръководството на образователното заведение.

Междувременно Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно произвеждане за злополуката. Разпитани са очевидци, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, конфискувана е здравна документи и др. След като бъдат събрани всички относими доказателства по делото и направени заключенията на експертизите, наблюдаващият прокурор ще вземе отношение за привличане към наказателна отговорност на отговорното лице.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР