Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Стефан Янев

...
Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Стефан Янев
Коментари Харесай

Радев за 24 май: Всеки българин, стъпващ на словото и на духовността е летящ човек

Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и министър председателят Стефан Янев сервираха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в София.

Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ - основаването на лична книжовност. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години точно България бе страната, която избави делото на светите братя Кирил и Методий. Това сподели президентът Румен Радев по случай 24-ти май.

" Започнатото от Кирил и Методий беше продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите възпитаници и хиляди почитатели направиха по този начин, че България да се трансформира в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието ", изясни президентът.

По думите му всеки българин, стъпващ на словото и на духовното е летящ човек.

Попитан дали ще успеем да върнем младежите у нас, той съобщи, че това зависи от всеки един българин.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета ще бъде маркиран с тържества в цялата страна.

Радев беше запитан дали ще бъдат заменени шефовете на специфичните служби. Президентът обаче уточни, че не желае да политизира днешния празник. Служебният министър председател Стефан Янев уточни, че ще разяснява тематиката на следващия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР