Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона

...
Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона
Коментари Харесай

Президентът наложи вето върху предоставянето на бронирана техника на Украйна

Президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда, оповестяват от пресцентъра на Президентството.

Румен Радев акцентира, че не са взети поради нито военновременните задания, вменени на Министерство на вътрешните работи, нито потребностите на Главните дирекции „ Гранична полиция “ и „ Пожарна сигурност и сигурност на популацията “. Предоставяната на Украйна бронирана високопроходима транспортна техника би могла да се употребява точно при защитата на българската граница и за оказване на помощ на популацията при бедствия и повреди, в това число в мъчно налични зони.

„ Воден съм от убеждението, че сигурността, здравето и живота на българските жители следва да бъдат първокачествен приоритет “, декларира президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР