Американската корпорация Johnson & Johnson предложи да плати общо 6,5

...
Американската корпорация Johnson & Johnson предложи да плати общо 6,5
Коментари Харесай

Johnson & Johnson предлага 6,5 милиарда долара по делото за скандал с бебешка пудра

Американската корпорация Johnson & Johnson предложи да заплати общо 6,5 милиарда $ искове, свързани с дълготраен случай със следи от азбест в бебешка пудра. Самата компания отхвърли да признае съществуването на канцероген в продукта си, само че през 2020 година спря да продава пудрата в Съединени американски щати и Канада заради голям брой правосъдни каузи.

В началото на годината Johnson & Johnson към този момент се съгласиха да изплатят общо 700 милиона $ искове от 42 американски щата. През 2023 година стана известно, че J&J е отделила 8,9 милиарда $ за споразумяване на искове.

Сега корпорацията отбелязва, че препоръчаните 6,5 милиарда $ ще покрият 99,75% от настоящите искове против компанията в Съединените щати и по този метод биха могли дейно да сложат завършек на многогодишното дело. Сега ищците и техните представители имат три месеца, с цел да прегледат препоръчаните от компанията условия и суми за заплащане за съответни искове. Планът ще се смята за утвърден, в случай че минимум 75% от ищците гласоподават за него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР