Френските правоохранителни органи извикаха на разпит съпругата на бившия президент

...
Френските правоохранителни органи извикаха на разпит съпругата на бившия президент
Коментари Харесай

Певицата Карла Бруни на разпит за либийската афера с парите за кампанията на съпруга ѝ Никола Саркози

Френските правоохранителни органи извикаха на разпит брачната половинка на някогашния президент на републиката (2007-2012 г.) Никола Саркози, певицата Карла Бруни, по отношение на вероятно финансиране на предизборната му акция от либийските управляващи през 2007 година Това заяви каналът BFMTV, като се базира на собствен източник.

Според канала разпитът се организира в пространствата на Централната дирекция за битка с корупцията, финансовите и данъчните закононарушения „ в свободен режим, Бруни може да напусне постройката когато и да е, в случай че пожелае “. В същото време BFMTV акцентира, че чиновниците на реда могат да решат да я задържат когато и да е.

Разследването счита, че Бруни " изигра роля в обстановката, когато далият показания френско-ливанският предприемач Зияд Такиедин, който свидетелства против Саркози като част от това дело, ненадейно ги промени ". Според проверяващите опровержението на Такиедин на личните му думи може да е " корупционна интервенция, планувана от лица, близки до Саркози ". Съобщава се, че Бруни към този момент е била призована за разпит по това дело през 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР