Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей

...
Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей
Коментари Харесай

Президентът Радев за разстрела на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей Петров и поисканата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - Петър Тодоров.

" Потвърждава се максимата, че когато страната е слаба, мафията е мощна. Явно кабинетът употребява всеки собствен личен неуспех като мотив за присвояване на още власт. Това е нахлуване против демократичните салда, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на ръководещите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия ”, съобщи президентът, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.

На въпрос ще свика ли КСНС поради нарасналата се престъпност в България, Радев отговори следното:

" С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от изгода за националната ни сигурност. Държавата е слаба, тъй като настоящето ръководство бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е изцяло размита ”.

" С държанието си властта тласка обществото ни към безпорядък, разрушава демократичния консенсус, без който няма европейска вероятност за България. Публикуват се черни описи на жители и публицисти, притискат се медии, приканва се към цензура, овладяват се Министерство на вътрешните работи и службите за опорочаване на изборите и за тяхното потребление за користни политически и стопански цели. Лумпенизира се политическият спор с агитки и закани. Посяга се на Конституцията. Българите чакат отговори каква е ролята на Петров в стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия ”, добави президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР