Президентът Румен Радев разкритикува остро правителството заради спрените доставки на

...
Президентът Румен Радев разкритикува остро правителството заради спрените доставки на
Коментари Харесай

Радев пита правителството чии интереси обслужва

Президентът Румен Радев разкритикува остро държавното управление поради спрените доставки на газ и по тематиката „ Украйна”. Държавният глава изрази подозрение, че ръководещите обслужват ползите на жителите. И нападна непосредствено и Корнелия Нинова поради оръжейните доставки за Украйна.

Румен Радев приказва малко преди да отлети на публично посещаване в Испания. След спрените доставки на газ от Русия президентът изиска отговори.

„ Правителството дължи отговор на жителите, които му гласоподаваха доверие, за това чии ползи обслужва - техните или нечии други. Трябва да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българският суверенитет и в своята политика се води от българския народен интерес”, съобщи Румен Радев.

Отговорът на премиера не закъсня.

„ Продължаваме промяната е партия, която ще пази напълно българския интерес. Българският интерес значи самостоятелна България. За страдание, в близкото и по-далечно минало Русия е третирала България като пета колония. У нас има доста политически и стопански кръгове, които я защитават”, съобщи Петков.

Държавният глава попита още - за какво кранчето спря единствено за България и Полша, както и има ли страната ни задоволително сигурен проект Б за доставки от други страни. И предизвести.

„ Защо беше спрян газът единствено за България и Полша? Спира ли се на Австрия и Германия и по какъв начин те обезпечават енергийната си сигурност? Резервиран ли е към този момент потенциал от Гърция и от други страни?”, попита президентът.

Той счита, че старана ни „ вероятно ще откри различни решения, само че това ще изисква време и средства и ще значи доста по-високи цени ".

Радев прикани България да бъде част от политиката за търсене на мир, тъй като в противоположен случай рисковете били огромни.

„ Икономическата война ескалира и рискът за България се покачва във всеки един момент”, сподели Румен Радев.

След посланието на Русия президентът още веднъж разгласи, че е срещу изпращането на оръжия за Украйна.

„ Категорично „ Не” на предоставяването на военна помощ за Украйна, това значи стъпка към въвличането директно на България в този конфликт”, съобщи Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР