Президентът Румен Радев пусна кратко обръщение на профила си във

...
Президентът Румен Радев пусна кратко обръщение на профила си във
Коментари Харесай

Радев: Да направим ЕС по-близък до проблемите на хората

Президентът Румен Радев пусна малко послание на профила си във " Facebook " по случай днешния 9 май - Деня на Европа и Ден на успеха над нацистка Германия във Втората международна война. В него, наред с уважението и почитта към българските воини и към жертвите, той приканва за общи старания за смяна на Европейския съюз и той да стане по-близък до проблемите на хората и по-солидарен при рецесии.

Ето и цялото послание (без редакторска намеса):

" Днес означаваме две исторически за Европа събития: Деня на успеха в най-унищожителната война в човешката история и Деня на Европа, олицетворяващ новото начало на мира и съзиданието.

Съдбите на милиони хора, въвлечени в ужаса на Втората международна война, бяха прекършени. Нека почетем жертвите и скръбта на фамилиите им. Сред тях има и хиляди наши сънародници. Уважението е най-малкото, което изискуем на българските ветерани от войната.

Победата над нацизма ознаменува края на Втората международна война в Европа и направи вероятен пътя към обединяване и разцвет, който Старият континент избра. Пепелищата на войната не оставиха този път място за подозрение, че единствено трайният мир носи развиване и напредък за европейските нации.

Днес Европа и светът още веднъж са изправени пред провокации. Необходими са общи старания за смяна на Европейския съюз, който се чака да бъде по-близък до проблемите на хората, по-солидарен в случаи на рецесия и да отстоява достиженията на Обединена Европа на световната политическа карта. Отбелязвайки тези две знаменателни дати, дано не забравяме и че мирът и стабилността не са даденост, нито върховенството на закона и демократичните свободи. А отговорността за тяхното отстояване е всекидневен ангажимент освен на политиците, а и на европейските жители ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР