Президентът Румен Радев призова за разбиране към мерките на правителството,

...
Президентът Румен Радев призова за разбиране към мерките на правителството,
Коментари Харесай

Радев призова за разбиране и спазване на мерките


Президентът Румен Радев прикани за схващане към ограниченията на държавното управление, свързани със зеления Covid документ.Пред публицисти след края на Европейския съвет той разяснява коронавирус рецесията у нас. Президентът напомни индикаторите, дадени отпредседателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, а точно че междинният % на имунизираните в Общността е над 75 на 100, като за много страни-членки той е над 90.

" Тя дипломатично не загатна България и Румъния ", сподели президентът, представен от БНР.

" Изключително обезпокоително е това, което става в Румъния. Говорих и с президента Клаус Йоханис. Болниците към този момент са безусловно претрупани, бързата помощ, лекарите. Призовавам за разсъдливост, за схващане на това, което прави държавното управление. Да, предстои на рецензия в някои аспекти за метода на въвеждане на тези ограничения, само че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да не допуснем подобен пик ", акцентира Румен Радев.

На въпрос на " Хоризонт " ще свика ли консултативния съвет за национална сигурност по отношение на възходящия брой Covid случаи, той отговори: " Да, аз бих свикал, само че би трябвало да имаме отсреща ясни позиции ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР