Президентът Румен Радев призова правителството да подкрепя родната отбранителна индустрия.

...
Президентът Румен Радев призова правителството да подкрепя родната отбранителна индустрия.
Коментари Харесай

Президентът призова кабинета да подкрепи отбранителната ни индустрия

Президентът Румен Радев прикани държавното управление да поддържа родната отбранителна промишленост. Това се случи по време на откриването на интернационалната отбранителна галерия „ Хемус 2020 “.

Откриването стана на фона на новината, че Министерството на защитата е изпратило запитвания за още 8 F-16 Block 70 до „ Локхийд Мартин “.

При откриването над Пловдив прелетяха български хеликоптер Ми-17 и два американски F-16.

„ Очаквам българската страна да поддържа още повече тази промишленост посредством облекчени условия за производства и стимулиране на реализацията на продуктите. Очаквам също по този начин, че Министерството на защитата след дълги години на тежки финансови ограничавания ще се обръща от ден на ден към родната отбранителна промишленост. Особено съм щастлив от обстоятелството, че се уголемява присъединяване и на българските институти, научни звена и организации ", сподели Румен Радев, представен от бТВ.

" В плановете за модернизацията на Българската войска, които започнаха преди няколко години, съществена наша цел е да включим като наличие и присъединяване главно български компании, което ще способства за развиването на българската оръжейна промишленост “, сподели от своя страна министърът на защитата Красимир Каракачанов.

В отбранителното ревю вземат участие 90 компании, показани са 18 страни. Част от тези компании оферират и съоръжение за рационализация на Българската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР