Днес, 27.04.2024 г., във Военномедицинска академия (ВМА) се проведе курс

...
Днес, 27.04.2024 г., във Военномедицинска академия (ВМА) се проведе курс
Коментари Харесай

Медици със съвети към мотористите

Днес, 27.04.2024 година, във Военномедицинска академия (ВМА) се организира курс „ Първа помощ ”, в който участваха представители на най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders ”.

Съвместната самодейност започва през 2017 година Доцент Недялко Григоров със своя екип от Спешното звено на болничното заведение демонстрираха образно на феновете на високите скорости какви са главните стъпки за оказване на първа помощ.

Според тях, основните моменти при случай на пътя са обезпечаване на сигурност, оценка на положението на потърпевшия и оказване на помощ.

Представителите на “Sofia Riders ” признават, че доста постоянно стават очевидци пътно-траспортни катастрофи.

Статистиката сочи, че 57% от жертвите умират в първите няколко минути на злополуката, 22% - по време на превозването до болнично заведение или в същия ден, а 21% умират в идващите 30 дни от злополуката.

Разумната скорост избавя животи. Най-важното е да не се паникьосвате. Поемете надълбоко въздух, огледайте се дали има газ, пожар, в резлутат на случая, обезопасете средата. След това проверете потърпевшия – дали диша, приказва, има ли кръвотечение някъде, има ли пулс. И тогава се обадете на телефон 112, поучават медиците.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР