Борусия Дортмунд достигна до третия си финал в Шампионска лига

...
Борусия Дортмунд достигна до третия си финал в Шампионска лига
Коментари Харесай

Куриоз! Дортмунд ще получи повече пари от финала на ШЛ, ако... загуби от Реал

Борусия Дортмунд доближи до третия си край в Шампионска лига в своята история. Вестфалци се разправиха изрично с Пари Сен Жермен, а противник на немския отбор ще бъде 14-кратния европейски клубен първенец Реал Мадрид.

Това стана факт, откакто „ лос меренгес “ отстраниха по инфарктен метод Байерн Мюнхен. Финансите, които се разпределят от УЕФА в този шампионат, постоянно се преглеждат под лупа всяка година, изключително откакто към този момент има сериозните брожения за основаване на европейска Суперлига.

Е, куриозното е, че Борусия Дортмунд ще получи повече пари, в случай че загуби от Реал в последния двубой, в сравнение с в случай че завоюва. Причината за това е, че УЕФА е подсигурила 20 милиона евро за спечелилия в шампионата, до момента в който изгубилият ще прибере 15,5 млн.

Казусът поражда заради прехвърлянето на Джюд Белингам в „ лос бланкос “. При договарянията от Вестфалия са се договорили, че касата им би трябвало да постъпят 25 милиона евро, в случай че Реал Мадрид вдигнат трофея в Шампионска лига в идващите пет години.

Както е известно, британският халф мина от „ Сигнал Идуна Парк “ на „ Сантиаго Бернабеу “ през предишното лято и към този момент е интегрална фигура в състава, управителен от Карло Анчелоти.

Ясно е, че никой в Дортмунд не си и мисли за проваляне и въпросните пет милиона повече, тъй като славата, с която ще се снабди тима при успех на „ Уембли “, ще бъде неизмерима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР