Управляващото ивицата Газа ислямистко движение Хамас призова за прекратяване на

...
Управляващото ивицата Газа ислямистко движение Хамас призова за прекратяване на
Коментари Харесай

Хамас призова за прекратяване на хвърлянето на помощи в Газа от въздуха, след като те доведоха до смъртта на още двама души

Управляващото линията Газа ислямистко придвижване " Хамас " прикани за преустановяване на хвърлянето на оборудвани с парашути пакети с филантропична помощ над палестинския анклав, откакто това докара до гибелта на още двама души и броят на починалите при тези интервенции доближи 21, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Повтаряме, че интервенциите за мятане на помощи от въздуха основават действителна заплаха за живота на хората и не са решение за облекчение на продоволствената рецесия в северната част на линията Газа ", се споделя в изказване на Салама Маруф, началник на службата за връзки с пресата на държавното управление на линията Газа. Маруф дефинира този вид помощи като " неефективни ".

Според изказването пакет е паднал върху склад, чийто покрив се срутил върху чакащите вътре да получат помощи, причинявайки гибелта на двама души. Четирима са били ранени.

Международната общественост стартира да изпраща помощи по въздуха в линията Газа през февруари. Според Организация на обединените нации гладът заплашва палестинската територия, в която живеят към 2,4 милиона души, след седем месеца на сражения и израелски бомбардировки, провокирани от кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври. До края на март назначените от ислямисткото придвижване управляващи към този момент бяха оповестили гибелта на 18 души и приканиха за " неотложно преустановяване на тези интервенции " и отваряне на сухопътните пунктове. От тях 12 от тях се удавиха, когато се пробвали да съберат храна, паднала от аероплан в морето, а шестима починали при навалица.

В началото на март, съгласно очевидци и източници от здравните служби, са починали петима души, а други 10 са били ранени, откакто парашутите на падащи пакети не се отворили.

Хуманитарната обстановка се утежни още повече, откакто в неделя Израел затвори пропускателния пункт " Керем Шалом " сред Израел и линията Газа след ракетни набези, при които бяха убити четирима израелски бойци, а към 10 бяха ранени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР