Президентът Румен Радев обърна палачинката и най-накрая за няколко дни

...
Президентът Румен Радев обърна палачинката и най-накрая за няколко дни
Коментари Харесай

Виктор Димчев: Радев обърна палачинката и най-накрая започна да се държи подобаващо

Президентът Румен Радев обърна палачинката и най-сетне за няколко дни стартира да се държи по този начин, както би следвало един български президент да се държи. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Виктор Димчев – ефирен продуцент и политически коментатор в обществените мрежи. Според него, президентът към този момент се усеща обезпокоен за идната акция и избори.

„ Самият факт, че незабавно след оповестяването на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков той внезапно смени тона и от непрестанно злобеене към своите политически сътрудници стартира да прилича онази подадена ръка, която проф. Герджиков съобщи, че ще съставлява неговата кандидатура, неговата акция и вероятно президентство. Сякаш президентът Румен Радев обърна палачинката и най-сетне за няколко дни стартира да се държи по този начин, както би следвало един български президент да се държи “, разяснява още той.

С включването на мощната кандидатура на проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов президентската акция съумя да тръгне с едни гърди по-бързо и по-напред от предстоящата трета парламентарна акция за тази година, безапелационен бе Димчев.

„ Това е напълно закономерно, защото като че ли сега главната разграничителна линия сред партиите е точно тази: дали да вървят след юмрука на Румен Радев или да потърсят някакъв различен път на съгласие, на национална отговорност, на подадена ръка. Впрочем такива кандидатури наподобяват и двете, които се появиха последната седмица и бяха оповестени обществено “, добави той.

Изключително значимо и забавно ще бъде какъв екип ще показа новата групировка на господин Кирил Петков и Асен Василев и до каква степен тя ще успее да дръпне от гласовете на останалите протестни партии, изясни Димчев.

„ Както се вижда от съществуващите социологически изследвания дотук, точно от тези обединения така наречен „ ПППП партия “, дърпа гласове и съумява да заеме някакво място. Не имам вяра да има смяна в главните параметри на старите партии, само че евентуално така наречен „ партии на митинга “: „ ИТН “, „ Демократична България “, най-много Мая Манолова и нейните хора допускам, че ще смъкват доста своя резултат и той ще бъде прелят тази ПППП. Колко тъкмо ще бъде прилят и по какъв начин тъкмо ще наподобява това съответствие ще зависи напълно от предизборната акция, която евентуално ще бъде и доста динамична и доста остра “, акцентира той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР