Президентът Румен Радев категорично отказа на кабинета да уволни началника

...
Президентът Румен Радев категорично отказа на кабинета да уволни началника
Коментари Харесай

Радев посече кабинета. Няма да уволни шефа на НСО

Президентът Румен Радев изрично отхвърли на кабинета да уволни началника на НСО. Правителството на Кирил Петков изиска отстраняването на бригаден военачалник Емил Тонев поради даването на записите кой влиза и излиза от Министерски съвет, поискани от прокуратурата. Обвинението изиска видеофайловете за месец обратно.

„ Искането от страна на прокуратурата за записите от Министерски съвет за подобен нескончаем интервал от време очевидно обслужва нечий частен интерес, само че не и търсенето на правдивост. Що се отнася до предлагането на Министерски съвет към мен да освободя началника на НСО, оставям го без последици, тъй като то не подхожда на закона. Няма да го отстраня “, съобщи президентът.

Радев изясни, че според Закона за НСО самодейността за назначение и освобождение на началника на службата принадлежи на президента, а не на държавното управление.

„ Те нямат никакви пълномощия да ми оферират, каквото и да било. Отправените към претенции и претекстове са повърхностни и несъстоятелни. Тяхната фактология никога не допуска да освободя началника на НСО. Продължаването на опитите да се подчинят и политизират службите не е в полза на сигурността “, категорибен бе Румен Радев.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР