Президентът Румен Радев е скептичен, че настоящият състав на Висшият

...
Президентът Румен Радев е скептичен, че настоящият състав на Висшият
Коментари Харесай

Румен Радев скептично: Сегашният състав на ВСС няма да отстрани Иван Гешев ВИДЕО

Президентът Румен Радев е песимистичен, че актуалният състав на Висшият правосъден съвет ще в профил основния прокурор Иван Гешев макар дадената зелена светлина от Конституционния съд през вчерашния ден за допустимост на процедура, задействана от правосъдния министър.

" Сега остава въпросът дали е пригодно това болшинство във Висш съдебен съвет в морални и в професионални качества и аз съм черноглед в този състав Висш съдебен съвет да вземе рационално решение ", съобщи Радев пред публицисти тази заран.

Радев участва тази заран на връчване на дипломите на новозавършилите лекари от випуск 2021 година на Медицински университет-София в НДК.

" Аз доста ясно заявих, че в случай че обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Точно това виждаме сега. За мен това е форма на институционално изнудване и аз чакам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев във връзка идния разпит в прокуратурата на премиера Кирил Петков.

Той разяснява и идното посещаване на премиера във Висшата касационна прокуратура. Кирил Петков и шефът на кабинета му Лена Бориславова са извикани по-късно през днешния ден за снемане на пояснения във връзка думите на министър-председателя, че е споделил с основния прокурор имена на хора, които би трябвало да бъдат разследвани. Бориславова, от своя страна, в извикана, тъй като е участвала на диалога.

На въпрос каква оценка би дал за работата на държавното управление, президентът съобщи, че е рано да се дава оценка.

" Правителството работи в една извънредно сложна обстановка - каскада от рецесии и доста тежко завещание от предходното ръководство ", съобщи той.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР