Президентът Румен Радев даде още малко време на Слави Трифонов

...
Президентът Румен Радев даде още малко време на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Радев даде време на Слави за кабинет

Президентът Румен Радев даде още малко време на Слави Трифонов и " ИТН " за договаряния по сформиране на кабинет. Държавният глава не връчи още през днешния ден втория изследователски мандат за държавно управление, нито разгласи, че ще направи това на следващия ден, както се очакваше.

Радев заяви, че до дни ще каже по кое време връчва мандата за държавно управление на " ИТН ". Най-вероятно това ще стане във вторник. Така партията на Слави Трифонов ще може да каже след Възкресение прави ли кабинет.

Това стана ясно от изказването на президента, откакто ГЕРБ върна през днешния ден мандата за държавно управление.

Президентът Румен Радев се надява предоставеното време да бъде вложено в разговор и създаване на доверие сред политическите сили, защото България има потребност от устойчиво държавно управление, излъчено от българския парламент на основата на споделени правила и цели. Само законно държавно управление, което се употребява с поддръжката на народа, може да изведе България от рецесията, съобщи президентът.

Даниел Митов, номиниран за министър председател, върна мандата на президента с думите, че като избрани от гласоподавателите за най-голяма политическа и парламентарна група са създали почтено, транспарантно и намерено изпитание за сформиране на държавно управление.

Обещахме да не бавим мандата, следваме конституционната процедура и връщаме мандата, съобщи още Даниел Митов.

Припомняме, мандатът бе връчен на първата политическа мощ ГЕРБ преди три дни, като номинираният за министър председател Даниел Митов разгласи, че на диалози ще бъдат поканени " Демократична България " и втората по величина в Народното събрание група " ИТН ". И двете групи обаче изрично отхвърлиха диалог с ГЕРБ. А ГЕРБ взеха решение да не минават през процедура на гласоподаване през Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР