Президентът Радев удари безпрецедентно дъно днес като наложи вето на

...
Президентът Радев удари безпрецедентно дъно днес като наложи вето на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Румен Радев се доразобличи като главен проводник на Путин у нас

Президентът Радев удари невиждано дъно през днешния ден като наложи несъгласие на таксата от 20 лева./мВтч за транспорт на съветски газ, която приехме в Народното събрание. С това свое деяние Радев се доразобличи като основен проводник на ползите на Путин в България.
Тежко квичене настъпва всякога, когато се резне някое съветско кранче у нас – дали нефт, нуклеарно гориво, газ или оръжейни доставки драмата е тежка и съответните обслужващи лобисти късат ризи по тв приемниците. В случая къса ризи основният лобист Радев, само че освен по тв приемника, а пред Конституционен съд.
Радев, обаче се е объркал – българският народен интерес е над съветския. И колкото и да обича Путин няма по какъв начин това да е за сметка на България, най-малко до момента в който е президент.
Таксата ще бъде прегласувана и въведена, а Газпром ще си заплаща годишно по към 3 милиарда лева за опцията да транзитира газ през България. Тези 3 милиарда лева ще влизат в българския бюджет.
Реакцията на Радев не е подбудена от грижа за връзките ни с Унгария и Сърбия или Северна Македония, тъй като тези страни получават газа по фикцирани цени на входни точки на личните си граници, като превозването и всички разноски до там са грижа на Газпром и сходна такса не оказва никакво въздействие върху крайната цена за тях. Таксата ще е за съветската компания, която години наред задушаваше стопански България.
За Радев има и други неприятни вести – считаме да премахнем всяка взаимозависимост, която имаме от Русия – от енергетика до армейско въоръжение. Тогава може би и самият Радев ще усети, че в Съюз на съветските социалистически републики Брежнев от дълго време не е на власт.

Коментарът е оповестен на фейсбук страницата на Ивайло Мирчев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР