Президентът призова парламента да работи отговорно, независимо от изхода на

...
Президентът призова парламента да работи отговорно, независимо от изхода на
Коментари Харесай

Румен Радев: Посегателството срещу българска институция е недопустимо, трябва да се накаже с най-голямата строгост на закона

Президентът прикани Народното събрание да работи отговорно, без значение от изхода на процедурата по лъчение на кабинет
" Всяко посягане против здравето и живота на всеки български жител е неприемливо, още повече, че тук става дума за посягане против институция. Очаквам способените органи допустимо най-бързо да открият всички условия по този случай и да изправят причинителите пред съда. " Това съобщи във Варна президентът Румен Радев във връзка бомбената офанзива против кортежа на основния прокурор Иван Гешев. Според президента сходни действия би трябвало да се санкционират с най-голямата суровост на закона.

Минути след оповестяването на проектокабинета на ПП-ДБ Румен Радев отхвърли да разяснява състава му. „ Мога да разясня, когато дойдат с досието с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерски съвет “, сподели Радев и разясни, че скоро ще връчи първия мандат. По думите му разновидността за експертен кабинет зависи от това при какви условия партиите са подготвени да се коалират и да запазят гласоподавателите си.

Президентът още веднъж моли Народното събрание да подходи отговорно и за извършва отговорностите си, без значение от изхода на процедурата за лъчение на държавно управление. „ 49-ото Народно заседание би трябвало да одобри значимите закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и държавния бюджет. От това зависят парите на българите, модернизацията на страната, промените и пълноценната ни европейска интеграция “, уточни Радев.

На Морска гара – Варна той посрещна научноизследователския транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “, който се завърна от първото си корабоплаване до Антарктида.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР