Министерството на външните работи на Великобритания е извикало китайския посланик

...
Министерството на външните работи на Великобритания е извикало китайския посланик
Коментари Харесай

Великобритания привика китайския посланик заради тримата обвинени в шпионаж

Министерството на външните работи на Англия е извикало китайския дипломат Джън Зегуанг на среща, откакто трима души бяха упрекнати в шпионаж в интерес на Хонконг, съобщи The Telegraph.

Говорител на външното министерство сподели, че на 14 май е извикан китайският посланик в Службата за външни работи, Британска общественост и развиване по инструкции на външния министър. Но съгласно информацията Зегуанг ще се срещне с публични лица, само че не и с външния министър Дейвид Камерън или други държавни министри.

Срещата е била планувана за 10:30 часа и се е предполагало, че Джън Зегуанг ще бъде провокиран по обвиняванията за непозната интервенция на територията на Обединеното кралство.
 Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай
Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай

Те са упрекнати в даване на секретна информация на непозната страна посредством придобиване, събиране, записване и други

" Службата за външни работи недвусмислено съобщи, че неотдавнашният модел на държание, ориентиран от Китай против Обединеното кралство, в това число хакерски атаки, отчети за връзки с шпионаж и издаване на награди, е недопустим ", добави представителят.

Припомняме, че на 13 май от английската полиция оповестиха,  в хипотетично подкрепяне на разследващите служби на Хонконг и в непозната интервенция. Разследването се е водело от чиновници от командването за битка с тероризма на Met Police.

Мъжете - на 37 година, 38 година и 63 година - са упрекнати в подкрепяне на задгранична разследваща работа и ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд с обвинявания по Закона за националната сигурност.

По-рано през днешния ден водачът на Хонконг Джон Лий прикани английските управляващи да дадат цялостна информация за арестите на тримата мъже, като се разбра, че единият от обвинените е офис управител на Хонконгския стопански и търговски офис (HKETO) в Лондон. Хонконг съобщи, че обвиняванията на Англия към хонконгското държавно управление са изфабрикувани и неоснователни.
 Хонконг желае цялостна информация за арестите на трима мъже в Лондон, упрекнати в шпионаж
Хонконг желае цялостна информация за арестите на трима мъже в Лондон, упрекнати в шпионаж

Обвиняемите ще се явят още веднъж пред съда на 24 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР