Ръководителят на областната администрация на Харков Олег Синегубов говори по

...
Ръководителят на областната администрация на Харков Олег Синегубов говори по
Коментари Харесай

Олег Синегубов: В северните покрайнини на Волчанск се водят боеве

Ръководителят на регионалната администрация на Харков Олег Синегубов приказва по украинска телевизия за обстановката в региона на Волчанск, където продължава настъплението на съветските войски . Думите му са представени от съветската работа на Би Би Си.

" Противникът не стопира опитите си да настава във Волчанско направление. В северните околности на града се водят дейни бойни дейности ", сподели Синегубов. Той добави, че градът " се прочиства от съветски ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи - Ред.) "

По-рано съветските военни обявиха, че са навлезли във Волчанск, само че Киев отхвърли тази информация. В се споделя, че обстановката в този регион е под надзор, а украинските сили във Волчанск " прочистват градските региони ".

Според Синегубов, във вторник във Волчанския регион двама локални поданици са били убити от съветски обстрел: в самия град в 11:55 е погубен 80-годишен локален гражданин и е запалена частна къща; Освен това 83-годишен граждански мъж почина в прилежащото село Гатищи.

Синегубов сподели още, че, в това число 568 деца и 201 хора с увреждания.
 Лондон изключва Русия да превземе Волчанск без спомагателни сили
Лондон изключва Русия да превземе Волчанск без спомагателни сили

Москва евентуално се пробва да отклони украинските запаси надалеч от други елементи на фронта

Геолокирани фрагменти, оповестени на 12 май, демонстрират, че , а съветски блогъри настояват, че е завладяна обувна фабрика в северен Волчанск сутринта на 13 май и са напреднали в централен Волчанск до северния (десен) бряг на река Волча до вечерта. Руски източници настояват, че боевете не престават сред Липци и Волчански издатини покрай Зелене (на интернационалната граница сред Липци и Волчанск) и че украинските сили отчасти са се изтеглили от Тернова (непосредствено югоизточно от Зелене), написа в Институтът за проучване на войната (ISW).

Относително бързият ритъм на придвижване и унищожаването на няколко моста през основни водни пътища в селището допускат, че съветските сили дават приоритет на основаването на " буферна зона " пред по-дълбоко нахлуване, както ISW по-рано оцени, че ще създадат.
 Буданов: Ситуацията се приближава до сериозна Обновена
Буданов: Ситуацията се приближава до сериозна

Той позволява съветско нахлуване към Суми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР