Върховният съд на Русия отхвърли жалбата на критика на Кремъл

...
Върховният съд на Русия отхвърли жалбата на критика на Кремъл
Коментари Харесай

Кара-Мурза губи обжалването на присъдата за държавна измяна

Върховният съд на Русия отхвърли жалбата на рецензия на Кремъл Владимир Кара-Мурза против присъдата му от 25 години затвор за държавна измяна и други обвинявания, съобщи  " Ройтерс " в съда във вторник, базирайки се на собствен кореспондент на място в съда.

Роденият в Москва Кара-Мурза, който има, неведнъж е осъждал войната на Русия в Украйна, подлагал на критика е президента Владимир Путин и е лобирал за западни наказания против Москва.

Неговата присъда от четвърт век затвор - която той разказа като демонстративен развой като по времето на Йосиф Сталин  - беше най-суровата по рода си, откогато Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през 2022 година

42-годишният опозиционен политик два месеца след началото на войната, упрекнат в разпространяване на погрешна информация за въоръжените сили и разгласен за " задграничен сътрудник ".

Задържането му пристигна часове откакто Си Ен Ен излъчи изявление с него, в което той сподели, че Русия се ръководи от " режим на убийци ".

По-късно бащата на три деца беше упрекнат в държавна измяна поради речи, които е правил за войната, в това число една пред Камарата на представителите на Аризона през март 2022 година, в която той сподели, че П утин бомбардира украински домове, лечебни заведения и учебни заведения.

Москва твърди, че не нападна съзнателно цивилни, само че хиляди са били убити в Украйна.

Държавните прокурори упрекнаха Кара-Мурза в разпространяване на " умишлено погрешна информация " за държанието на армията в това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.
 Кара-Мурза живее в заплаха след гибелта на Навални, споделя брачната половинка му
Кара-Мурза живее в заплаха след гибелта на Навални, споделя брачната половинка му

Тя сподели, че брачният партньор й е държан в дребна килия с размери към шест квадратни метра

Съпругата му Евгения изрази опасения за живота му след, най-известният опозиционер в Русия, в арктическа наказателна колония през февруари.

В жалбата си Кара-Мурза твърди, че не е направил закононарушение и е наказан само за това, че е упражнил правото си на независимост на словото, изразявайки обществена съпротива против Путин и войната.

" Целият този случай се основава на отказване на самите понятия за право , правдивост и правда ", сподели Кара-Мурза в документално мнение до съда.

" Но то се основава и на недодялан, безсрамен фалшификат - опит да се приравни рецензията към управляващите с щета за страната; да се показа опозиционната активност като " изменничество ". Но в това също няма нищо ново; това е, което всеки диктатурата го прави. "

Текстът беше оповестен предишния месец като мнение, във Washington Post, за който Кара-Мурза написа публикации от пандиза. Този месец той беше почетен с влиятелната премия Пулицър.
 Началник на ръководство в съветското МО упрекнат за подкупи в изключително огромен размер
Началник на ръководство в съветското МО упрекнат за подкупи в изключително огромен размер

Открити са крупни суми пари, златни монети и първокласни продукти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР