Президентът няма да даде третия мандат на Демократична България, видимо

...
Президентът няма да даде третия мандат на Демократична България, видимо
Коментари Харесай

Керемедчиев: Радев няма да даде третия мандат на ДБ

Президентът няма да даде третия мандат на " Демократична България ", очевидно го сподели с отношението си в тези " съвещания ". Видимо беше, че продължава да демонстрира злост към Демократична България. Това сподели дипломатът Милен Керемедчиев пред Нова тв. Той, някогашният вицепремиер Лидия Шулева и ексдепутатите Емил Димитров - Ревизоро и Арман Бабикян разясниха настоящи тематики.

В момента държанието на партиите ми наподобява на игра на котка с мишка. На някакво надхитряне, което в профил наподобява много грозно. Не мисля, че главната причина да се бавят договарянията е да няма избори през зимата. А законите, които трябваше да бъдат признати за приемане на парите от проекта за възобновяване, разяснява Шулева. Вече 2 месеца не съм схванала да се гласоподава някой от тях, занимаваме се с всичко друго. Ако ще се отсрочват изборите, това не е поради зимата, а тъй като би трябвало незабавно да се одобряват тези закони, които са значими за страната. Така че отлагането е потребно, само че не ми харесват претекстовете, с които това се прави, добави тя.

Партиите се ненавиждат. Казват: Готов съм да си приказвам с враговете, само че в действителност печелят време. Бягат от избори, а се оправдават с проекта за възобновяване, и чакат март-април, добави Димитров.

Радев един път направи една неточност и леко се заигра с част от обществото. Сега сега би трябвало да сърба попарата, по тази причина бърза да се разграничи от всички, разяснява Димитров и подсети размахването на пестник и поляризирането на обществото преди 2 година Затова президентът към този момент се опитвал да е равноотстоящ от всички.

Опита се да угоди на всички. И намирам хода му за верен, тъй като всички, на които не им се случват детските фантазии в политическо отношение, ще го обвинят, в случай че прибърза с процедурата и изборите. Затова се пробва да даде оптимално период на всички, които обаче отново не го харесват, изясни някогашният екоминистър.

Тези съвещания сега не са за сформиране на държавно управление, а за това всички да бъдат омаскарени, добави Керемедчиев. Той бил разтресен от признанието на Радев, че в Брюксел към този момент са привикнали да го виждат на лидерските срещи.

Без да имаме смяна на конституцията, той ще си продължи президентската република още 4 месеца, добави го Димитров.

Президентът не е наставник на партиите, който да размахва пръст, попита пък Бабикян. И попита с какво е подлагал на критика Движение за права и свободи, ГЕРБ Има едно закротване в друга посока, добави пиар специалистът.

Оставам с усещането, че не живеем в Европа, прекомерно сме забили носа в земята и себе си и не виждаме какво се случва - консолидация на европейско равнище. Въпросът е какво прави България в тази конюнктура - за какво не ни желаят в Шенген, подлага на критика пък Шулева.

Реалният проблем е дефиниран доста пъти - корупция, проведена престъпност и контрабанда, правосъдна промяна. Това са трите спънки пред България да влезе в Шенген, те ще са същите и за Еврозоната. И вместо да се концентрираме върху тях, ние се занимаваме с други неща като хартиената бюлетина, добави тя.

Темата за бюлетината е равна на тематиката за корупцията. Хартията вкарва мръсните пари в урните. Там елементарно се мери и регистрират гласовете, добави Бабикян.

Димитров пък отбрани смесеното гласоподаване и приказва за недоверието на хората във флашката.

По мотив тази тематика, Шулева описа, че преди дни обяснявала на внучките си какви кръжоци имало в учебно заведение преди години. Това кръжок какво е, архаизъм ли, попитало я момичето. Поколението, родено със смарт телефона, след години ще ни пита архаизъм ли е хартиената бюлетина и доста скоро ще гласоподава с апликация в телефона, уверена бе тя.

Бюджет изрично не би трябвало да се вкарва, защото наддаванията са доста съществени, предизвести Шулева. Но изясни, че в това време има опция минималната работна заплата да бъде увеличена. Когато се усилва единствено тя - тя има безпристрастен резултат върху бюджета. А всички свързани с нея заплащания да бъдат поправени със идващ бюджет. А с икономиите от разноските в настоящия бюджет могат да бъдат подкрепени по-сериозно уязвимите групи на прага на зимата, сподели още някогашният министър и вицепремиер.

Решението на служебния кабинет за " Лукойл " бе несъмнено като положително от Емил Димитров. Всяко решение, което може да откри повече пари. Като почне бюджетът, всеки ще желае защо да ги разпределя, разяснява той. И подсети, че няколко рафинерии банкрутираха в Европа.

На експертно равнище и в Европейска комисия, и в България се води спор дали сдруженията, които са облагодетелствани от цените и имат свръхпечалби, би трябвало да им се дават обезщетения за тока. И в случай че сложим тях от една страна, и от друга бъдещото събитие - заплащането на налози, не съм уверена какъв знак ще се получи. Най-големите обезщетения за ток в България се дават на " Лукойл ". И в случай че се одобри, че тези сдружения със свръхпечалби не би трябвало да получават обезщетенията, може да се окаже, че тези несигурни облаги, които бюджетът чака да получи, може да се окажат по-малки, в сравнение с бюджета в този момент дава. Може да се окаже, че те са на плюс, а за потребителите нищо. Те ще продължат да получават обезщетенията, а отсреща са несигурни вноски в бюджета, разяснява пък Шулева.

Милен Керемедчиев също бе скептично надъхан. Едва ли ще се случи това с тези 500-700 милиона. Защо за следващ път страната, имайки златна акция, получава недостоверна информация за това какво в действителност ще се случи. И като има опция да управлява тези процеси, за какво не го е правила последните 15 година, попита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР