Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин помилва бившия държавен глава

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин помилва бившия държавен глава
Коментари Харесай

Обвиненият в корупция експрезидент на Южна Корея беше помилван

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин помилва някогашния държавен глава на страната Пак Гън-хе, която бе наказана на 22 години затвор поради корупционен скандал, съобщи БНР, базирайки се на Би Би Си. Тя е помилвана дружно с още 3094 нарушителя във връзка началото на новата 2022 година

69-годишната Пак беше приета за отговорна за корист с власт през 2018 година

Преди това тя беше отстранена от поста - първи сходен случай с демократично определен водач на страната. Тя е съдена и по друго дело за причиняване на загуба на държавни средства и интервенция в парламентарните избори през 2016 г. 

Според локални медии Пак Гън-хе е помилвана поради влошено здравословно положение, защото тази година е била хоспитализирана три пъти поради хронични болки в рамото и кръста.

Съобщението е изненадващо, обелязва Би Би Си, защото Мун Дже-ин постоянно е изключвал възможността да помилва някогашния президент.

Първата жена министър-председател на Южна Корея Хан Мьонг-сук, която излежа присъда от две години затвор между 2015 и 2017 година за рушвет, също беше помилвана от държавното управление в петък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР