Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските военни сили

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските военни сили
Коментари Харесай

Зеленски: Контраатакуваме в Херсон и около Харков

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че украинските военни сили са постигнали известни триумфи край град Херсон и напредват в някои елементи на Харковска област. По време на изказванията си Зеленски прегледа настоящата военна обстановка и очерта някои от триумфите на Украйна.

" По Херсонското направление имаме избрани триумфи, както и напредване в Харковска област. Въоръжените сили на Украйна сдържат натиска на окупаторите в Запорожка област. Ключовото направление е Гуляйполе и Орехово ", изясни украинският президент.

Нашите бранители демонстрират изключителна храброст и не престават да са " стопани " на ситуацията на фронта, макар че съветската войска има доста преимущество във връзка с оборудването и числеността, регистрира Зеленски.

" Разбира се, всички в Украйна желаят всички наши територии, всички наши хора да бъдат освободени през днешния ден, допустимо най-скоро. Нашата цел е цялостното възобновяване на териториалната целокупност на нашата страна. Но би трябвало да действаме деликатно и да ценим живота ", предизвести Зеленски.

Той разяснява, че ударите на съветската войска по химическите фабрики в Северодонецк наподобяват като изцяло безразсъден ход. Президентът дефинира актуалната обстановка в Донбас като доста сложна. Според него в епицентъра на борбата са Северодонецк, Лисичанск и Курахово.

" Като се има поради съществуването на огромен цех за произвеждане на химикали в Северодонецк, ударите на съветската войска, в това число и " сляпата " въздушна бомбардировка, са просто безумни. Но на 97-ия ден от тази война към този момент не е изненадващо, че за съветските военни, командири и бойци всяка полуда е изцяло допустима ", споделя Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР