.Президентът на Украйна Володимир Зеленски събра най-големите бизнесмени в страната

...
.Президентът на Украйна Володимир Зеленски събра най-големите бизнесмени в страната
Коментари Харесай

Зеленски събра олигарсите, поиска им $500 млн.

.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски събра най-големите предприемачи в страната на среща в понеделник и им изиска 12-13 милиарда украински гривни, което се равнява на към 500 милиона $, за битка с разпространяването на ковид в страната. Това заяви персонално президентът в ефира на телевизия ICTV.

„ Говорих с тях доста искрено. Казах им, че тази страна ги е хранила дълго време, а в този момент е пристигнал моментът те да оказват помощ на родината си “, изясни Зеленски. Той им споделил, че парите му трябват за основаването на фонд за битка с ковид, с цел да купи доста количество проби за ковид, здравно съоръжение, защитни средства и препарати за стерилизация.

По информация на пресслужбата на президента олигарсите се съгласили с предлагането и дали обещание допустимо най-бързо да преведат желаната сума, с цел да оказват помощ на страната.

По-рано Зеленски разписа декрет, с който спря целия междуградски превоз, включително влакове, рейсове и самолети и затвори огромните градове. Мерките влизат в действие от на следващия ден наобяд. Градският превоз остава, само че единствено в случай че в него се возят до 20 пасажера.

До 3 април в Украйна е въведена карантина, закрити са всички детски градини, учебни заведения и са неразрешени всевъзможни всеобщи събития. От на следващия ден се затварят и границите, стопират се полетите, включително се закриват и граничните пунктове с Донбас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР