Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за всеобхватни мирни разговори

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за всеобхватни мирни разговори
Коментари Харесай

Време е за смислени разговори за мира с Русия, обяви Володимир Зеленски |

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за всеобхватни мирни диалози с Москва и предизвести, че в противоположен случай Русия ще се нуждае от генерации, с цел да се възвърне от загубите, претърпени по време на войната, предадде Ройтерс.

Във видеообръщение, оповестено в формалния му профил във Facebook късно нощес, той съобщи, че Украйна постоянно е предложила решения за мира и е желала смислени и почтени договаряния за мира и за сигурността без отсрочване.

" Искам всички в този момент да ме чуят, изключително в Москва. Настъпи моментът за среща, време е да приказваме ", каза още украинският президент. 

По думите му е пристигнала време да се възвърне териториалната целокупност и справедливостта за Украйна.

Зеленски добави, че съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви. " Това е умишлена тактичност. Това е военно закононарушение и те ще дават отговор за него, 100 % ", заяви той. 

Президентът на Украйна изясни, че няма информация какъв брой са починалите след удара против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР