Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди за очаквани нови удари

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди за очаквани нови удари
Коментари Харесай

За да умрем всички. Зеленски предупреди за нови руски удари

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести за предстоящи нови удари върху цивилна инфраструктура и енергийни обекти в цялата страна. Киев чака набези, сходни на тези от, които доведоха до всеобщото прекъсване на електричеството за милиони поданици.

„ Правим всичко, с цел да предотвратим това. Но дано бъдем почтени, нашите врагове вършат всичко, с цел да оставят града без отопление, електричество, вода, общо взето, с цел да умрем всички “, сподели президентът във вечерния си брифинг в неделя.

В последния месец Русия усили ударите против обекти от. Това докара до спирания на зареждането в цялата страна, а 4.5 млн. души останаха без електричество.

В опит да се оправят със задоволяването на потребностите украинските управляващи започнаха налагането на режими. Държавният мрежов оператор „ Укренерго предизвести жителите да се приготвят за нови поетапни спирания.

„ Електропреносната мрежа на страната към момента не може да бъде изцяло възобновена след съветските терористични офанзиви. Налага се да прибегнем до спирания на тока в някои области “, оповестиха от компанията като оправдаха дейностите си с евентуално претоварване на енергийната мрежа.

Преди ден кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите да се запасят с вода, храна и топли облекла и да заредят всички налични акумулатори. Той не изключи и опцията за.

От началото на нашествието Русия е разрушила над на Украйна. Атаките против енергийните обекти, водопреносната мрежа и цивилните обекти зачестиха с назначението на ген. Сергей Суровикин за главнокомандващ на съветските сили на фронта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР