Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди позицията, че преговорите с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди позицията, че преговорите с
Коментари Харесай

Защо САЩ убеждават Зеленски да преговаря с Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери позицията, че договарянията с съветските управляващи са невъзможни, до момента в който изгубените от Киев територии не бъдат върнати под негов надзор. В същото време, съгласно голям брой източници в международните медии, Вашингтон в този момент тласка Зеленски към такива договаряния. Каква е задачата на американците?

Изтичането на информация, че обратно на формалната позиция на страните от антируската коалиция, полемиката за дипломатическо споразумяване на спора към Украйна към момента е в ход, заваля съвсем по едно и също време, като че ли се е спукала язовирна стена. Понякога това приказва в интерес на координирания темперамент на действието - че " течовете " са проведени съзнателно.

„ Вашингтон Пост “ един от най-влиятелните американски вестници, е предан към ръководещата Демократическа партия на Съединените щати. Според негови източници Белият дом се пробва „ частно “ да накара украинския президент Володимир Зеленски да стартира мирни договаряния с Москва и да анулира указа, който му не разрешава да разисква каквото и да било с съветския президент Владимир Путин.

„ Уолстрийт Джърнъл “ който е най-вече бизнес насочен, само че има необятна мрежа от задгранични информатори, приказва за „ частни “ полемики за параметрите на бъдещия свят към този момент сред разнообразни страни на Запада, макар че „ обществено, съвсем всички водачи и високопоставени чиновници заобикалят забележки, които могат да слагат Украйна в задънена улица ".

Малко по-късно същото издание даже заяви, че от няколко месеца сред Русия и Съединени американски щати се водят „ поверителни договаряния “ на същата тематика. В същото време техният „ частен темперамент “ се трансформира в присъединяване на високопоставени лица: от съветска страна това са сякаш секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и помощникът на президента Юрий Ушаков, а от американска страна – съветникът по националната сигурност на президентът Джейк Съливан.

В същото време се прецизира, че желанието на Съливан за контакти с Русия не намира поддръжка от други високопоставени чиновници в Съединени американски щати. Това е елементарно за поверие: Съливан, макар че принадлежи към група, обвързвана с някогашния държавен секретар Хилари Клинтън, има имидж на политик с доста по-умерени възгледи от догматичния и идеологичен началник на Държавния департамент Антъни Блинкен, негов директен съперник.

Въпреки молбата на съветските публицисти, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков не разяснява този материал, пренасочвайки въпроса за договарянията „ или към вестника, или към Белия дом “. Но той видя, че „ англосаксонските издания разгласяват доста „ партенки “.

Но медиите на други огромни западни страни също някак внезапно се изпълниха с материали по тематиката. Най-шумният беше оповестен, може би, във вестник „ Ла Република “ - едно от водещите издания в въобще не англосаксонска Италия.

Там въпросът за започване на разговор за мир беше обвързван с въпроса за ориста на Херсон, споделят те, в случай че ВСУ окупират града, договарянията в действителност могат да стартират.

Сега формалната позиция на Киев е: никакви договаряния с Владимир Путин и никакви договаряния, до момента в който съветските войски не изоставен цялата оповестена територия на Украйна, в това число Донбас и Крим. В същото време ВСУ се бият „ до победа “, а успеха включва изплащането на обезщетения от Русия и „ връщането на света към ясна система на интернационална сигурност “, както сподели Андрей Ермак, началник на офиса на президента на Украйна.

Явно има поради много наглия план за " гаранции за сигурност " като опция на влизането в НАТО, в който персонално взе участие.

Трябва да се означи, че Ермак сподели това след среща в Киев със същия Съливан, където съветникът на президента на Съединени американски щати долетя в петък. Ако той в действителност е желал украинските управляващи да изразят предпочитание да заменят конфликтите на военните с полемики на дипломати, то очевидно не е съумял.

Във вторник вечерта Зеленски удостовери, че настояванията са същите, като загатна и това, което Ермак не направи – „ наказването на всички военнопрестъпници “. В противоположен случай, видите ли, няма да правят отстъпка. Маневрата на Съливан се провали.

„ Вашингтон Пост “ счита, че всички тези маневри са нужни на администрацията на Съединени американски щати, с цел да излекува различията със съдружниците в Европа.

От една страна, Съединени американски щати би трябвало да продължат да играят водеща роля в определянето на политиката в Украйна. От друга страна, Европа заплаща доста повече за икономическа война с Русия, в сравнение с Съединени американски щати, и по тази причина би желала да си показа хоризонта на събитията, а формалните критерии за „ успеха “ на Киев са такива, че такава „ победа “ наподобява изцяло нереалистична.

С други думи, би трябвало сами да управляват фракцията на " миротворците " в НАТО, преди тя да стане задоволително мощна, с цел да оспори " ястребовата " позиция на Съединени американски щати, Англия и Полша.

Че сходни съображения в Белия дом имат право на битие, може да се има вяра на „ Вашингтон Пост “ - те схващат такива неща. Но си коства да се има поради, че „ единството на Запада “ е по-скоро зоната на отговорност на Блинкен. А работата на Съливан е повече да подсигурява, че ескалацията е управляема и не води до действителна опасност за ползите на сигурността на Съединени американски щати – до война с Русия.

Междувременно задачата на Киев е точно да въвлече НАТО и Съединени американски щати в бойните дейности. В противоположен случай той няма да завоюва този спор, това е невероятно, поради несъвместимостта на капацитетите на Украйна и Русия. Надяваме се, че Съливан схваща това.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР