Circle Internet Financial, компанията зад USD Coin, втората по големина

...
Circle Internet Financial, компанията зад USD Coin, втората по големина
Коментари Харесай

Circle мести централата си от Ирландия в САЩ

Circle Internet Financial, компанията зад USD Coin, втората по величина постоянна монета в света, разкри проекти да реалокира централата си от Република Ирландия в Съединените щати.

Този ход идва на фона на все по-строгите регулации за криптовалутите в Съединени американски щати.

Въпреки че Circle не е разкрил съответни аргументи за този ход, той е в сходство с неотдавнашната стъпка на компанията към гласност откакто през януари тя показа проекти за първично обществено предложение (IPO).

Решението включва няколко правни последствия. Докато Ирландия предлага понижено корпоративно данъчно облагане, преместването в Съединени американски щати би довело до по-високи данъчни ставки. Глобалните данъчни промени, ръководени от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), обаче понижават тези данъчни облекчения. Глобалните GloBE (Global Anti-Base Erosion Rules) правила на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в действие от октомври 2021 година, постановат най-малък налог от 15% върху облагите на мултинационалните предприятия в международен мащаб.

Освен това преместването назад в Съединени американски щати може да подложи Circle на нова регулаторна рамка и надзор от Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC). Докато Circle се приготвя за своето IPO, спазването на законите за скъпите бумаги става от първостепенно значение, като се имат поради продължаващите регулаторни борби в пространството на криптовалутите, илюстрирани от делото Coinbase-SEC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР