Си Дзинпин и Владимир Путин дадоха съвместна пресконференция и заявиха,

...
Си Дзинпин и Владимир Путин дадоха съвместна пресконференция и заявиха,
Коментари Харесай

Русия и Китай са се обединили около „политическо решение“ на войната в Украйна

Си Дзинпин и Владимир Путин дадоха взаимна конференция и обявиха, че са постигнали съглашение по отношение на нуждата от „ политическо решение “ на войната в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес. „ И двете страни са съгласни, че политическото решение на войната в Украйна е вярната посока “, съобщи Си по време на взаимна конференция с съветския си сътрудник.

16 май 2024, 08:53

Започна визитата на Путин в Китай

Владимир Путин съобщи, че задълбочаващите се връзки сред Русия и Китай са „ стабилизиращ фактор на интернационалната сцена “ „ Отношенията сред Русия и Китай не са опортюнистични и не са ориентирани против никого “, уточни той.

Си Дзинпин приветства връзките на Китай с Русия като „ благоприятстващи мира “ и даде обещание да ускори съдействието.

Двамата водачи се сближиха през последните години макар опасенията на Запада, че Китай поддържа стопанската система на Русия и обезпечава оръжейни съставни елементи за войната в Украйна.

Си разяснява, че двете страни развиват връзките си като „ положителни съседи, положителни другари, положителни сътрудници “. Той добави, че Китай постоянно ще бъде добър сътрудник на Русия. „ Отношенията сред Китай и Русия през днешния ден са мъчно извоювани и двете страни би трябвало да ги ценят и поддържат “, сподели Си.

Това е първото пътешестване на съветския президент в чужбина след преизбирането му през март. Китай е стопански избавителен пояс за Русия, откакто Западът ѝ наложи невиждани наказания поради военната ѝ атака в Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР