Израелската финтех компания Kima, в сътрудничество с Лабораторията за иновации

...
Израелската финтех компания Kima, в сътрудничество с Лабораторията за иновации
Коментари Харесай

Изрелска компания разработва DeFi кредитна карта

Израелската финтех компания Kima, в съдействие с Лабораторията за нововъведения FinSec на Mastercard, започва самодейност за основаване на случай на приложимост, който свързва инструментите за децентрализирано финансиране (DeFi) с обичайните финансови услуги като кредитни карти и банкови сметки.

Проектът има за цел да трансформира „ “ в действителност, с поддръжката на Израелския орган за нововъведения.

Kima действа като протокол за парични преводи и заплащания от вида peer-to-peer на блокчейн, който не употребява смарт контракти, които счита за „ проблематични и пробни “. Компанията възнамерява да разшири своя протокол, да пусне съществена мрежа и да емитира токен през второто тримесечие на 2024 година FinSec ще ръководи възел на Kima и ще има забележителен дял в мрежата.

Подкрепена от Националната кибердирекция на Израел, Министерството на финансите и Органа за нововъведения, FinSec си сътрудничи с финтех и стартъпи в региона на киберсигурността. Проектът с Kima беше разгласен през юли 2023 година

Инициативата се концентрира върху свързването на DeFi и обичайните финанси, като оказва помощ на потребителите да се ориентират в техническите и регулаторните провокации при приемането на DeFi.

Kima претърпява бърз напредък, обявявайки шест интеграции и 18 нови партньорства през 2024 година, в това число инициативи във Виетнам и Тайланд. Освен това тя се причисли към инкубатора на протокола с изкуствен интелект ChainGPT, употребявайки AI в логаритъма си за ръководство на ликвидността.

Kima е една от 16-те компании, подкрепяни от FinSec. Mastercard взе участие в няколко плана за създаване на блокчейн, като работи с американски банки по токенизирани разплащания в споделена счетоводна книга, партнира си с DeFi платформата Nexo по кредитна карта, захранвана с крипто, в Европейското икономическо пространство и взе участие с блокчейн и снабдители на платежни услуги в изследване на цифровата валута на централна банка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР