Неотдавнашното одобрение на Етериум спот ETF от Комисията по ценните

...
Неотдавнашното одобрение на Етериум спот ETF от Комисията по ценните
Коментари Харесай

Какво мисли крипто общността за спот XRP ETF

Неотдавнашното утвърждение на Етериум спот ETF от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) провокира оживена полемика в криптовалутната общественост по отношение на опцията за сходни финансови принадлежности за други цифрови активи, по-специално XRP.

Член на XRP общността организира анкета в социалнo-медийната платформата X (Twitter), която разкри разделяне в мненията. Докато 66% от интервюираните показаха убеденост в утвърждението на XRP ETF до 2025 година, а 34% останаха скептични.

Поддръжниците на XRP ETF настояват, че въвеждането му може да притегли обилни институционални вложения, осигурявайки контролирана входна точка, която може да подтиква приемането и стабилността на XRP. Те вършат паралел с внезапното повишаване на Биткойн след утвърждението на спот BTC ETF, предполагайки , че сходен резултат може да се получи и при XRP.

Въпреки това някои членове, в това число известният юрист Бил Морган, слагат под въпрос нуждата от ETF за триумфа на XRP . Те подчертаха полезността на XRP в трансграничните заплащания и вместо това се застъпват за това да се съсредоточат върху одобряването му като световна аварийна валута.

Морган изрази угриженост по отношение на евентуалното отвращение на Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) да утвърди ETF за XRP и предлага да се даде приоритет на ролята на XRP във финансовата система пред ETF сложността.

Авторитетна фигура в крипто промишлеността счита ETF за евентуално незначителни за цената на XRP и предизвестява да не се отклонява вниманието от главната полза и децентрализация на криптовалутите.

Резултатът от Етериум ETF през идващите месеци може да повлияе на позицията на XRP общността по този въпрос. Успехът може да разколебае скептиците, до момента в който неуспехът може да подтикне към преоценка на ролята на ETF-ите в по-широкия крипто пазар.

Продължаващият спор по отношение на XRP ETF отразява напрежението сред институционалното приемане и главната полза в крипто пространството. Дали XRP ETF ще се материализира, остава нестабилно, само че полемиката акцентира еволюиращия темперамент на крипто пазара и другите визии за неговото бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР