Възраждането на меме акциите отново разтърси Уолстрийт, отбелязвайки позната тенденция

...
Възраждането на меме акциите отново разтърси Уолстрийт, отбелязвайки позната тенденция
Коментари Харесай

Времето на меме акциите отново дойде – ето какво трябва да знаем

Възраждането на меме акциите още веднъж раздруса Уолстрийт, отбелязвайки позната наклонност от метеоричния напредък на вложителите на дребно на пазара преди три години.

Този път обаче пейзажът наподобява по-познат, като Уолстрийт е по-добре квалифициран да се оправи с неустойчивостта, съгласно специалисти.

GameStop, пионерът на меме акциите, претърпя неочакван и забележителен скок, като акциите му скочиха с 60.1% във вторник след нарастване от 74% предходния ден. Подобни радикални придвижвания бяха следени при други меме акции от ерата на пандемията, като AMC Entertainment, които скочиха с 32% във вторник. В сряда цената на акциите на GameStop спадна с над 30%.

Финансови анализатори и професионални вложители, фокусирани върху индикатори като облаги и паричен поток, слагат под подозрение бързото повишаване на тези акции. Въпреки че финансовите основи на GameStop остават непроменени, цената на акциите скочиха заради изблик на инерция от страна на купувачите.

Катализаторът за този подтик може да е бил меме, оповестено от консуматор на обществени медии, прочут като Roaring Kitty, напомнящ за събитията, довели до скока на GameStop при започване на 2021 година Лекотата на търговия, улеснена от платформи без комисионни, форсира реакциите на пазара, с прекъсвания на търговията, зараждащи неведнъж заради внезапни съмнения в цените. Във вторник да вземем за пример търговията бе спряна 34 пъти.

Докато манията по меме акциите отразява тази от 2021 година, съществуват някои разлики. Тези компании към този момент имат повече акции, търгуващи на пазара, евентуално намалявайки вероятността от шорт скуиз, при който продавачите на шортове бързат да покрият позициите си, което в допълнение покачва цените.

Инвеститорите, които обмислят да се причислят към меме манията, би трябвало да са наясно с рисковете. Бързите промени в инерцията значат, че облагите могат бързо да се изпарят, както се вижда при спада на цената на акциите на GameStop от над $64 до $48,75 за един ден.

По същия метод акциите на AMC, които за малко доближиха $390 през 2021 година, се сринаха до под $3, преди да отскочат до към $7.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР