Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че поради изменението

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че поради изменението
Коментари Харесай

Ердоган отправи зловещо предупреждение

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че заради изменението на климата, сушата, повишаването на популацията и урбанизацията в бъдеще ще има битка за вода и храна.

При стартирането в употреба на водноелектрическа централа „ Илис “ Ердоган се похвали, че потенциалът й за предпазване на вода ще бъде към 11 милиарда кубически метра и ще генерира 1200 мегаватчаса електрическа енергия, осигурявайки на Турция годишни финансови изгоди от 3 милиарда лири.

" Водата значи живот в нашата цивилизация. Енергията е различен незаместим източник на живот през днешния ден. Затова този план дава на страната ни доста значими шансове и благоприятни условия “, сподели Ердоган, представен от Анадолската организация.

„ Въпреки повишаването на популацията на Земята от три на осем милиарда през последните 60 години, количеството на преваляванията не се е трансформирало “, сподели той, добавяйки, че обвързваните с климата бедствия като суша, наводнения и горски пожари ще бъдат по-чести.

„ Опазването на водните запаси, преди те да доближат границата на ползване, тяхното дейно потребление и вярно ръководство се трансформира в наше обвързване, а не в наш избор “, добави Ердоган.

Той е убеден, че битката в бъдеще ще е за водните запаси. „ Очевидно е, че предстоят борби за водни запаси и произвеждане на храни, по сходен метод, както в предишното за петрола “, сподели Ердоган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР