Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определи резолюцията на френския

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определи резолюцията на френския
Коментари Харесай

Ердоган бесен на Париж за Нагорни Карабах

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган дефинира резолюцията на френския парламент за признание на Нагорни Карабах като " цялостна злополука ", заяви Анадолската организация.

В четвъртък долната камара на френския парламент одобри необвързваща резолюция в поддръжка на признаването на Нагорни Карабах - разколнически район на Азербайджан, обитаем най-вече с арменци. На 25 ноември сходна резолюция одобри и френският Сенат. Външният министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи, че не споделя този апел.

Ердоган сподели, че резолюцията на френския парламент е " цялостна злополука оттатък границите на скандалното ". На откриването на автомагистрала в Източна Турция той сподели по видеоконферентна връзка, че такава офанзива против суверенните права на една страна е неприемлива.

" Надяваме се, че интернационалната общественост ще отвърне на сходен метод, общопризнат от Франция, който е рисков и е опасност за всички страни ", сподели Ердоган. Той предизвести, че Европа ще претърпи най-големи вреди от такова отклонение, тъй като тя дължи актуалното си политическо единение на " доста кървясъл и тъмен интервал на битка ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР