Президентът на Турция днес изрази необходимостта да се зачита изявлението

...
Президентът на Турция днес изрази необходимостта да се зачита изявлението
Коментари Харесай

Турция: Обвиненията към Русия за взрива в Полша вдигат напре...

Президентът на Турция през днешния ден изрази нуждата да се зачита изказването на Русия по отношение на ракетната офанзива против Полша. Той акцентира, че обвиняванията към Русия ще вдигнат в допълнение напрежението.

 Ройтерс

На конференция в коридорите след срещата на върха на Г-20 в Бали в Индонезия, Реджеп Тайип Ердоган съобщи: „ Трябва да почитаме позицията на Русия. В това отношение за нас е значима декларацията на Русия: „ Това няма нищо общо с нас ".

 Анадолска организация

Президентът акцентира, че соченето с пръст към Русия, откакто се откри, че ракетата не е съветско произвеждане, ще докара до спомагателна ескалация на напрежението.

Изказването на Ердоган пристигна след известията за ракетна офанзива против Полша, при която са убити двама души.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, след среща със международните водачи на индонезийския остров Бали, също показа, че сега не може да каже нищо несъмнено, само че първата информация, която са имали, демонстрира, че ракетата, паднала върху Полша, е малко евентуално да бъде изстреляна от Русия.

Що се отнася до договорката за зърно в Истанбул, Ердоган съобщи от Бали, че незабавно щом се върне в Турция, ще приказва с съветския си сътрудник за удължение на договорката за зърно с най-малко една година. „ Ще обсъдим и превозването на торове и амоняк “, добави той.

Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха съглашение на 22 юли в Истанбул за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на руско-украинската война през февруари.

Вече 15 милиона тона зърно са били изнесени от Украйна от 1 август съгласно Организация на обединените нации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР